Nu blir det enklare och tryggare att resa med Färdtjänsten

Kontantlöst från 1 oktober 2013

Nu blir det enklare och tryggare att resa med Färdtjänsten. Från och med 1 oktober betalar du dina färdtjänstresor via faktura som du får hemskickad. OBS! Förändringen gäller inte för sjukresor. Sjukresor handhas av Västra Götalandsregionen och betalas direkt i fordonet.

Så här fungerar det:
Att beställa resa: Du beställer din resa precis som innan. Tänk på att avboka om du inte ska resa, annars riskerar du att ändå få betala för resan.

I fordonet

Du visar upp ditt färdtjänstbevis och din legitimation, precis som vanligt, men du betalar ingenting till föraren.

Resegaranti
Om fordonet är mer än 20 minuter försenat ska du inte betala för resan. Ring färdtjänstens trafikledning tfn 031-41 95 45 och meddela, då kommer inte kostnaden med på fakturan.

Fakturan kommer månaden efter
In början på varje månad får du en faktura på de resor du gjort månaden innan. På fakturan står: - Vart och när du har rest och om du haft med någon medresenär. På fakturan fins tfn-nummer dit du kan vända dig med frågor. Inga fakturaavgifter tillkommer, du kan också välja att betala via autogiro.

Mer information
Läs mer på www.goteborg.se/fardtjanstfaktura eller ringa Färdtjänsten tfn 031-41 95 03.

Rigmor Gustafsson
Rådet för Färdtjänstfrågor

0 Kommentarer
50 000 starka skäl att bli medlem

Har du, eller någon du känner, reumatism? I så fall ska du absolut bli medlem i Reumatikerförbundet. Våra medlemmar berättar varför.

Bli medlem!

Ge en gåva som ger hopp

Varje bidrag, litet som stort, är lika välkommet. Och du kan vara säker på att pengarna gör nytta. Läs mer eller välj belopp eller valfri summa.